Batoane cu cereale, finetti si goji

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 25 Mar 2013 | 4565 vizualizari

 

Vreti o reteta delicioasa, simpla si consistenta pentru maine la mic dejun?

 

INGREDIENTE

  • 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz, fulgi de grau cu tarate, fulgi de orz); 
  • 2 lingurite zahar muscovado; 
  • 100 grame crema de ciocolata finetti; 
  • 100 grame ciocolata neagra; 
  • 80 grame unt topit; 
  • 3 - 4 linguri sirop de artar; 
  • 2 lingurite ulei de cocos; 
  • 30 grame fructe goji; 
  • 20 grame mango confiate (optional); 
  • seminte de rodie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu cereale, finetti si goji:

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde. 2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine. 3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza.  4. Se adauga fructele goji, se amesteca si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol.
6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.
8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie.
9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu cereale, finetti si goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Batoane cu cereale si banane